Svijet

Policija dobila “neobičan” mail o Ani Volš dan prije Brajanovog hapšenja: “Zabrljala je”

Tokom saslušanja, Brajanova advokatica tvrdila je da nema dokaza da je Ana mrtva

Nakon ročišta na kojem se u četvrtak pojavio Brajan Volš optužen za ubistvo supruge Ane Volš, u javnost su dospjele nove informacije iz istrage, a jedna od njih je i da je policija u Kohasetu, mjestu gdje se nalazi porodični dom Volšovih, primila e-mail neobičnog sadržaja dan prije nego što je Brajan Volš uhapšen.

U e-mailu se navodno tvrdilo da je ona kidnapovana, objavila je televizija WCVB, a prenosi Daily Beast.

– Ovdje kod nas je neka Ana Volš. Ona je sa nama i ako ne bude platila taj novac… nikad se neće vratiti – pisalo je u mailu u kojem se aludiralo i na neki nepreciziran posao vrijedan 127.000 dolara i dodaje da je “ona zabrljala”.

Drugi detalji o ovoj poruci nisu iznijeti.

Objavljene fotografije
Također su objavljene i fotografije sa nadzornih kamera prodavnice na kojima se vidi kako Brajan kupuje sredstva i pribor za čišćenje, kao i kako nosi kesu za smeće.

U spisima je objelodanjeno i da je Ana Volš navodno bila u vezi sa muškarcem čije ime se ne spominje. Brajan Volš je sumnjao da ga ona vara pa je unajmio detektiva da je prati.

Među novim informacijama je i da je policija obavila razgovor sa tim muškarcem u Vašingtonu 7. januara, dan prije Brajanovog hapšenja.

Brajan Volš tokom kupovine pribora za čišćenje. Printscreen

On je priznao policiji da se “zabavljao” sa Anom. U spisima se navodi da je istražiteljima rekao kako je taj “odnos postajao sve ozbiljniji prethodnih nekoliko mjeseci i da su proveli Dan zahvalnosti zajedno u Dablinu.

Dala mu “ultimatum”
Jedan Anin prijatelj je rekao i da je ona svom suprugu dala “ultimatum” zbog toga što mu je prijetila presuda u federalnom slučaju za prevaru i da je planirala da se preseli sa djecom u Vašington gdje je i radila.

Pomoćnik okružnog tužioca Norfolka Greg Konor rekao je i da je Ana Volš imala je životno osiguranje na iznos od 2,2 miliona dolara, a Brajan Volš je jedini korisnik.

Nastavak suđenja
Suđenje Brajanu Volšu nastavlja se u avgustu.

Ana Volš nestala je 1. januara, a Brajan je 4. januara prijavio Anin nestanak kompaniji za koju je radila i rekao da je porodični dom u Kohasetu napustila 1. januara ujutru zbog “hitnih poslovnih obaveza” u Vašingtonu gdje, međutim, nikad nije stigla.

Brajan Volš je nekoliko dana kasnije uhapšen zbog ometanja istrage, a zatim je i podignuta optužnica za njeno ubistvo.

Pošto je navodno ubio Anu, Brajan je uzeo dječiji iPad na kojem je guglao 21 stvar, između ostalog o tome kako raskomadati i osloboditi se tijela i to u ranim jutarnjim satima 1. januara, naveli su istražitelji. Na istom iPad-u registrovane su slične pretrage od 4:50 ujutru do 14 sati.

Tokom saslušanja, Brajanova advokatica tvrdila je da nema dokaza da je Ana mrtva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh