Svijet

Tragedija u Njemačkoj: U eksploziji povrijeđeno 16 osoba

Policija je provela hapšenja nakon eksplozije u Eschweileru kod Aachena 30. marta uvečer. Povrijeđeno je 16 osoba od kojih je šestero zadobilo teže tjelesne povrede.

vatrogasci Njemačka - Fenix

Prema saznanjima njemačkog RTL-a, četvero ljudi je još uvijek u životnoj opasnosti, a među njima je i dvomjesečna beba i njezina majka.

Ured javnog tužitelja još ne želi iznositi u javnost više informacija pa javnost ne zna koliko je osoba uhapšeno.

Glasnogovornik Grada Eschweilera rekao je kako je u eksploziji oštećeno oko 20 stambenih objekata.

Policija je odmah nakon incidenta uspostavila odjel za ubistva, jer se ubrzo posumnjalo da je neko odgovoran za izazivanje eksplozije.

Podsjećamo, u eksploziji koja se dogodila u Eschweileru kod Aachena, povrijeđeno je 16 osoba, od kojih je šestero teško povrijeđeno.

Od siline detonacije popucala su sva prozorska stakla u krugu od 50 metara. Oštećene su i trgovine te kuće koje se nalaze u blizini zgrade, a eksplozija je izazvala i požar kojeg je nekoliko sati gasio velik broj vatrogasaca, piše Fenix Magazin.

“Požar je ugašen oko 2 sata ujutro. Angažirano je oko 200 vatrogasaca. Sad se mora provjeriti postoji li opasnost od urušavanje zgrade u kojoj se eksplozija dogodila kao i u okolnim zgradama i kućama. Dok se to ne utvrdi, stanari neće moći ući u svoje domove”, rekao je glasnogovornik policije.

Policija pretpostavlja kako je u zgradi došlo do eksplozije plina. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh