Svijet

Zelenski: Oslobodit ćemo našu zemlju

Hrvatski premijer Andrej Plenković jučer je, zajedno sa slovenskim i slovačkim premijerom te predsjednicom Moldavije, boravio u Kijevu na konferenciji ”Buča – odgovornost Rusije za zločine u Ukrajini”.

Volodimir Zelenski - Tanjug

Svakoj državi, svakom vođi, svakoj međunarodnoj organizaciji. Predstavnici gotovo pedeset zemalja sudjelovali su na našem prvom samitu u Buči. To je tek početak. Zahvaljujem čelnicima Slovenije, Slovačke, Hrvatske i Moldavije, koji su posjetili Ukrajinu, osobno podržali Buču te odali počast poginulima u tom gradu tijekom ruske okupacije. I naravno, zahvaljujem našim vojnicima. Svima koji se sada bore za Ukrajinu. Svima koji su se borili za Ukrajinu. Svima čiji život doslovno daje život Ukrajini. Ukrajinci će izdržati ovaj rat. Oslobodit ćemo našu zemlju i naš narod od ruskog ropstva. I doći će dan kada će svijet čuti da je pravda za Ukrajinu vraćena, izjavio je među ostalim ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh