Svijet

Iznad Rima sudarila se dva aviona, jedan pao na ulicu

Dva vojna aviona Siai 60° Stormo sudarila su se danas nešto prije 12 sati pored Rima.

Jedan od zrakoplova je pao u polje pored gradića Guidonia, dok se drugi srušio na ulicu između kuća u ovom gradiću na periferiji Rima. Oba pilota su poginula, javlja Corriere della Sera.

Područje nesreće su ogradili spasioci koji provjeravaju jesu li u nesreći stradale i druge osobe. U tijeku je policijski očevid. Talijanski mediji javljaju da su poginuli potpukovnik Daniele Cipriano i bojnik Marco Meneghello koji su služili u Guidoniji.

Nisu trebali biti iznad grada?

Prema neslužbenim informacijama, četiri letjelice poletjele su s vojnog aerodroma Guidonia na trenažni let iznad obližnjeg sela, a nije jasno kako su se našli na nebu iznad grada. Izvodili su manevre kada su se dva dotaknula i izgubila kontrolu.

“Dvojica pilota bila su u trenažnim zrakoplovima tipa U-208 i sudjelovali su u misiji uvježbavanja. Avion U-208 je lagani zrakoplov koji može uz pilota prevoziti još najviše četiri putnika i letjeti brzinom od najviše 285 km/sat”, objavila je vojska.

Druga dva pilota uredno su sletjela i bit će ispitani u sljedećih nekoliko sati.

Meloni izrazila sućut

“U ime vlade izražavam najdublju sućut i svoju blizinu obiteljima, njihovim kolegama i cijelom korpusu zračnih snaga”, rekla je talijanska premijerka Giorgia Meloni nakon nesreće.

“S dubokom sam tugom saznao strašnu vijest o smrti dvojice pilota. Moja najdublja sućut ide obiteljima i čelnicima zračnih snaga”, rekao je Ignazio La Russa, predsjednik Senata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh