Svijet

Rusija: Još nema signala iz Ukrajine o pregovorima

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema signala iz Ukrajine u vezi sa pregovorima. Naglasio je da ukrajinski problem ima priliku da se riješi za pregovaračkim stolom, piše Anadolija.

Dmitrij Peskov - Bgnews.me

“Do sada vjerovatno niko nije vidio nikakav signal iz Ukrajine. Za sada se ponašamo kako je pravno nemoguće da ukrajinska strana pregovara”, kazao je Peskov.

Istakao je da je za Rusiju prioritet da postigne svoje ciljeve u vezi sa Ukrajinom.

“Postoje neke činjenice. Dakle, postoji nova ruska teritorija, postoji Ustav koji se ne može zanemariti i od kojeg ruska strana nikada neće odustati. Ruska Federacija ima određene ciljeve koje je postigla tokom specijalne vojne operacije. Ovaj problem se može riješiti i za pregovaračkim stolom. Međutim, u ovom slučaju, postizanje ciljeva koje smo postavili je naš prioritet”, izjavio je Peskov.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisao je u oktobru 2022. godine dekret kojim odbacuje mogućnost pregovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Zelenski je u Kijevu prošle sedmice izjavio da je nakon početka rata velikih razmjera ruski predsjednik sada neko drugi, te da više neće sjediti za pregovaračkim stolom sa Rusijom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh