Svijet

EU planira 10. paket sankcija Rusiji

EU intenzivnije radi na 10. paketu sankcija Rusiji, a Poljska predlaže da se uvedu nove mjere i pooštre one koje su već uvedene, izjavio je poljski ambasador u Briselu Andrej Sados.

Zastava EU - Cakovec.hr

“Rad je zaista ubrzan. Poljska kao članica grupe zemalja istomišljenika predlaže nove sankcije”, rekao je Sados, čije je komentare prenijela poljska novinska agencija PAP.

Prema izvještaju agencije, EU želi da usvoji još jedan paket sankcija prije samita EU i Ukrajine koji treba da se održi u Kijevu početkom sljedećeg mjeseca, a očekuje se da nove mjere budu usmjerene protiv Rusije i Bjelorusije, pišu Nezavisne.

PAP dodaje da će Unija pokušati da uvede sankcije na izvoz dijamanata iz Rusije i proširi listu sankcionisanih fizičkih i pravnih lica.

U isto vrijeme, izvor iz EU rekao je juče za “Sputnjik” da blok trenutno ne razmišlja o usvajanju 10. paketa sankcija Rusiji i da nema prijedloga članica Unije u vezi s tim. EU je krajem decembra predstavila deveti paket sankcija Rusiji koje uključuju nove ekonomske restrikcije, kao i lične mjere usmjerene ka gotovo 200 pojedinaca i organizacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh