Svijet

Ukrajina izvjestila o novom velikom ruskom raketnom napadu

Kako izvještava dopisnik Reutersa i prema izvještajima lokalnih medija eksplozije su se čule u Kijevu, Žitomiru i Odesi.

Ukrajina ruski raketni napad - agencije

Ukrajina je jutros izvijestila o novom ruskom raketnom napadu dok su se u nekoliko gradova čule eksplozije za koje vlasti kažu da dolaze od sistema protuzračne odbrane koji obaraju nadolazeće projektile.

Savjetnik predsjedničkog ureda Oleksij Arestovič napisao je na Facebooku da više od 100 projektila dolazi, u nekoliko valova, a alarmi za zračni napad čuju se širom zemlje, prenosi Reuters.

Kako izvještava dopisnik Reutersa i prema izvještajima lokalnih medija eksplozije su se čule u Kijevu, Žitomiru i Odesi.

Restrikcije struje najavljene su u regijama Odesa i Dnjepropetrovsk, s ciljem smanjenja moguće štete na energetskoj infrastrukturi, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh