Svijet

Italija uvodi novu antikovid mjeru

Italijanski ministar zdravlja Oracio Škilaći naredio je obavezno uzimanje antikovid brisa za sve putnike koji dolaze iz Kine u Italiju ili prolaze kroz Italiju.

Italija - Pixabay/MLbay/Ilustracija

Ovu mjeru su već uveli guverneri Lombardije, Lacija i Kampanije za svoja područja na aerodromima.

Od 120 putnika koji su prekjuče sletjeli iz Pekinga na milanski aerodrom Malpensa, njih 62 (52 odsto) bilo je pozitivno na kovid, a 35 od 92 (38 odsto) na drugom letu istog dana.

Italija, koja je prva u Evropi teško pogođena koronavirusom u februaru 2020. nakon što se pojavio u Kini, sada je prva uvela obavezne testove za putnike iz Kine, koja se bori sa novim talasom infekcija.

“Ta mjera je neophodna da bi se obezbijedio nadzor i otkrivanje mogućih varijanti virusa kako bi se zaštitilo italijansko stanovništvo”, rekao je ministar Šilači.

Ministar nije rekao koje će mjere biti uvedene za pozitivne putnike, ali lokalni zdravstveni zvaničnici u Lombardiji i Laciju rekli su da će morati da budu u karantinu u posebnim zgradama koje su izdvojile lokalne zdravstvene vlasti.

Japan će od 31. decembra testirati i putnike iz Kine, a od 1. januara iz Tajvana, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh