Svijet

Sicilijanski nadbiskup: “Bog nije na strani mafije”

Sicilijanski nadbiskup je rekao da se nada da će to odvratiti druge od bilo čega sličnog u budućnosti.

Sicilija - Niki travel

Italijanski sudija izrekao je zatvorske kazne u ukupnom iznosu od 80 godina za 39 osoba zbog preusmjeravanja vjerske procesije na Veliki petak do kuće mafijaške porodice i odavanja počasti zatvorenom kriminalnom bosu.

Sicilijanski nadbiskup je rekao da se nada da će to odvratiti druge od bilo čega sličnog u budućnosti.

– Nikada ne biste trebali zazivati Boga ili njegovo ime uzalud, mafijaši su nasilni i nemilosrdni ljudi – rekao je nadbiskup Luigi Renna u izjavi.

Mještani su nosili statuu Isusa Krista kroz sicilijansko selo San Michele Di Ganzaria tokom Uskrsa 2016. godine, kada je grupa zaustavila tradicionalnu povorku i natjerala je da prođe ispred kuće kuma mafije Francesca La Rocca.

La Rocca je u to vrijeme služio doživotnu kaznu zatvora zbog raznih zločina povezanih s mafijom, ali je njegova supruga izašla iz kuće da pozdravi procesiju.

Grupa je osuđena za remećenje vjerskog događaja i poticanje na činjenje zločina. Osmorica kolovođa dobili su po tri godine zatvora, a ostali su osuđeni na između šest mjeseci i dvije godine, devet mjeseci zatvora, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh