Svijet

Iranska penjačica nastupila bez marame. Vlasti joj demolirale obiteljski dom

Predsjednik Ebrahim Raisi večeras je hvalio Iransku islamsku republiku kao jamca prava i sloboda, braneći vladajući sustav suočen s protuvladinim prosvjedima u kojima je prema Ujedinjenim narodima poginulo 300 ljudi.

Državno tijelo zaduženo za sigurnost je pak izvijestilo da je 200 osoba, uključujući pripadnike snaga sigurnosti, izgubilo živote u nemirima, značajno niži broj od onoga koji navode svjetske organizacije i skupine za zaštitu ljudskih prava.
AD

Demoliran obiteljski dom penjačice koja se natjecala bez marame
Na videu na društvenim mrežama moglo se vidjeti kako vlasti demoliraju obiteljski dom Elnaz Rekabi, penjačice koja se u listopadu natjecala na međunarodnom natjecanju bez marame. Rekabi je kasnije rekla da je to učinila nenamjerno, no pretpostavlja se da je to učinila kako bi izrazila podršku prosvjedima.

Nepokolebani brutalnim gušenjem, prosvjednici su i danas izvikivali slogane protiv vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hameneija i iznova zahtijevali kraj islamske vlade.

Vlasti za sve krive Ameriku, Saudijsku Arabiju i Izrael
Videosnimke na društvenim mrežama pokazuju da su se prosvjedi nastavili u dijelovima Teherana i prosvjednike kako skandiraju “Ubojicu Hameneija treba smaknuti.”

Vlasti za pobunu krive vanjske neprijatelje, uključujući SAD, Saudijsku Arabiju i Izrael.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh