Svijet

Evropski komesar za trgovinu Dombrovskis u posjeti Kijevu

Evropski komesar za trgovinu Valdis Dombrovskis posjetio je Kijev u petak radi razgovora s predsjednikom Volodimirom Zelenskim i premijerom Denisom Šmihalom o pordršci EU Ukrajini.

Ukrajina - bhrt

– Doputovao sam u Kijev kako bih raspravljao o podršci EU Ukrajini, s fokusom na vanrednu finansijsku podršku i naše planove za 2023. – piše Dombrovskis, jedan od troje potpredsjednika Evropske komisije među 27 komesara, na Twitteru.

– Također ću raspravljati sa Zelenskim i Denisom Šmihalom o konkretnim koracima ka tješnjoj ekonomskoj integraciji između EU i Ukrajine – piše on, pišu Vijesti.

EU podržava Ukrajinu od ruske invazije 24. februara uvođenjem nekoliko krugova novih sankcija Moskvi i pružajući Kijevu finansijsku pomoć.

Visoki zvaničnici među kojima je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, i brojni šefovi država članica EU, također su iskazali solidarnost s Ukrajinom posjećujući Kijev of početka rata, prenosi Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh