Svijet

Ukrajina: Pronašli smo ostatke hemijskog oružja

U selu Bilka pronašli smo ostatke hemijskog oružja sarin i druge tvari. Otkrili smo ampule. Služba sigurnosti Ukrajine trenutno radi na tome, rekao je Jurij Bova

hemijsko oruzje - UKRINFORM

Jurij Bova, gradonačelnik Trostianetsa u regiji Sumi, rekao je za ukrajinski radio kako su vlasti pronašle ostatke hemijskog oružja u selu Bilka, koje su okupirali Rusi.

On je rekao da su pronašli dokaze sarina i ostalih otrovnih tvari, dok britanski “The Guardian” navodi da nije mogao provjeriti tvrdnje Bove.

– U selu Bilka pronašli smo ostatke hemijskog oružja sarin i druge tvari. Otkrili smo ampule. Služba sigurnosti Ukrajine trenutno radi na tome – rekao je gradonačelnik Trostianetsa.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) je prošle sedmice rekao kako Rusija sprema “novu fazu terora”, te je upozorio na moguću upotrebu hemijskog oružja.

Također, šefica britanske diplomatije Liz Tras (Truss) kazala je da Velika Britanija hitno istražuje navode o hemijskom oružju, a glasnogovornik Pentagona Džon Kirbi (John Kirby) je rekao da su izvještaji duboko zabrinjavajući, ali istiniti. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh