Noviteti

BMW više neće koristiti slovo “i” na svojim benzinskim automobilima

BMW se sada oslobađa slova “i” sa kraja imena svojih benzinskih modela kako bi se izbjegla zabuna sa električnim modelima.

Jonathan Petersson/BMW

BMW već dugo ima slovo “I” na kraju naziva svojih modela, što je prvobitno korišteno za razlikovanje automobila sa ubrizgavanjem goriva od njihovih pandana sa karburatorom. Ali BMW je odavno napustio karburatore i ima električni podbrend “i”.

BMW se sada oslobađa slova “i” sa kraja imena svojih benzinskih modela kako bi se izbjegla zabuna sa električnim modelima.

Izvršni direktor BMW-a je potvrdio vijest za BMWBlog. Bernd Kober iz BMW-a je rekao da ovaj proizvođač automobila sada želi da “I” znači da vozite električni automobile, prenosi Autoblog.rs.

U svijetu u kome BMW prodaje i5 koji je potpuno električni i 520i koji nije, možete da vidite kako bi neki kupci mogli da se zbune.

Nije tačno poznato kada ćemo vidjeti da je “i” izbačeno iz ostatka BMW-ove benzinske linije, piše Autoblog.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh