Zdravlje

Vašu jetru uništava ova hrana

Jetra je presudna za zdravlje cijelog organizma, a evo kojom hranom je svakodnevno uništavate!

Ljudska jetra - Blogspot.com

Poznato je da fruktoza u prerađenoj hrani utiče na stvaranje dijabetesa tipa 2, ali novo otkriće pokazuje da razara zdravlje jetre. Fruktoza je šećer koji se prirodno nalazi u mnogim namirnicama, uključujući jabuke, višnje, mango, lubenice i kruške.

Zbog slatkog ukusa dodaje se u velikim količinama u prerađenu hranu, kao što su kupovni sokovi, naročito gazirani, slatki mliječni proizvodi, konzervisano voće i mnogi kupovni slatkiši.

Od danas pokušajte da smanjite unos ovih namirnica jer velika količina fruktoze može biti uzrok za cirozu jetre ili potrebu za transplatacijom.

Izbjegavajte bijeli šećer koji u kombinaciji glukoze i fruktoze još više šteti zdravlju organizma.Ako ne možete bez slatkiša onda obezbijedite tijelu dozu zdravog šećera iz voća, povrća, mahunarki i žitarica.70% ljudskog tijela je voda, iz čega nije teško zaključiti da unos vode igra važnu ulogu u održavanju normalnih tjelesnih funkcija. 75% mišića je voda. Kosti takođe sadrže vodu, oko 25%. Čak 82% krvi je sačinjeno od vode,prenosiAura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh