Svijet

COVID-19: Više od 350.000 mrtvih u SAD-u, pune mrtvačnice

SAD su daleko zabilježile najviše smrtnih slučajeva od COVID-19 na svijetu, a slijedi Brazil koji je zabilježio više od 195.000 smrtnih slučajeva.

Koronavirus u SAD - Tanjug.rs

Broj žrtava COVID-19 u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) premašio je 350.000, jer stručnjaci predviđaju novi porast slučajeva koronavirusa i smrti proisteklih iz prazničnih okupljanja tokom Božića i Nove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Podaci prikupljeni s Univerziteta “Johns Hopkins” pokazuju da je SAD prešao prag u nedjelju rano ujutro. U zemlji je zaraženo više od 20 miliona ljudi.

Sjedinjene Američke Države počele su koristiti dvije vakcine protiv koronavirusa za zaštitu zdravstvenih radnika i onih starijih od 80 godina, ali uvođenje programa vakcinacije kritikovano je kao sporo i kaotično.

Više država prijavilo je rekordan broj slučajeva tokom proteklih nekoliko dana, uključujući Sjevernu Karolinu i Arizonu. Vlasnici mrtvačnica u teško pogođenoj južnoj Kaliforniji kažu da su “pretrpani” tijelima.

SAD su daleko zabilježile najviše smrtnih slučajeva od COVID-19 na svijetu, a slijedi Brazil koji je zabilježio više od 195.000 smrtnih slučajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh