Region

Komšije o ubici Danke: “Propio se kad su mu zabranili da oženi djevojku koju je htio”

Prije 20 godina, Dejan je želio oženiti djevojku iz susjednog sela, ali majka Svetlana je to odbila

blic.rs

Mještani sela Zlot kod Bora, odakle potječe osumnjičeni Dejan Dragijević (50), optužen za teško ubistvo djevojčice Danke Ilić (2), su u šoku nakon svih dešavanja.

Komšije su šokirani događajem i prisjećaju se čudnog ponašanja porodice Dragijević.

– Majka Svetlana je često postavljala kriterije o tome kako bi trebala izgledati Dejanova buduća supruga, ali nijedna nije bila prihvatljiva. Prije 20 godina, Dejan je želio oženiti djevojku iz susjednog sela, ali Svetlana je to odbila, tvrdeći da nije bila prikladna “za kuću”. Djevojka se potom udala za drugog, a Dejan je pao u alkoholizam – izjavili su mještani za Kurir.Kako kažu, nakon toga nisu znali da li je Dejan imao ženu. Kao i njegov brat Dalibor, koji je nedavno preminuo.

– Prije nekoliko godina Dejan mi je postavio prozore i vrata, iako je pio, ali kao i svi majstori, nisam to smatrao lošim. Kada sam čuo što je učinio, prokleo sam ga – izjavio je jedan od komšija.

Nakon 26. marta, dana kada je ubijena malena Danka, komšije su vidjele Dejana da pije pivo ispred lokalne trgovine.

– Pio je s mještanima ispred dućana, isto kao i njegov brat. Njegovo ponašanje nije bilo drugačije nego prije – kazale su komšije osumnjičenog.
Komšije su naglasile da selo ima dosta nepristupačan teren, te da je tijelo djevojčice moglo biti bačeno bilo gdje.

– Ako je Dejan sakrio ili bacio tijelo, mogao je to učiniti bilo gdje, s obzirom na nepristupačnost terena i mnogo skrivenih mjesta na koja niko od nas ne ide. Ne isključujemo mogućnost da su mu pomogli brat i otac, ali sumnjamo.

Tijelo djeteta moglo bi biti ostavljeno bilo gdje, jer su oni dobro poznavali svaki kutak sela. Pa znaju selo kao svoj džep, kao i svatko od nas – poručile su komšije,piše Kurir


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh