Region

Polomljen izlog Prajd Info Centra u Beogradu

Prajd Info Centar u Beogradu je ponovo napadnut u nedelju, kada je polomljen izlog na ulazu u prostorije.

Kako su saopštili iz Beograd Prajda, po prvi put posle pet godina i desetina pokušaja u potpunosti je polomljen izlog na dan kada većina građana Srbije slavi pravoslavni Božić.

“Ovo je poruka LGBT+ ljudima u Srbiji da ne postoji dan u godini kada smo bezbedni i da smo i tokom praznika na meti onih koji nas mrze i žele da nas obesprave, nateraju da se krijemo i poruče nam da nema mesta za nas”, navodi se u saopštenju.

Iz Beograd Prajda su podsetili da napadači na prostorije Prajd Info Centra do sada nikada nisu bili procesuirani niti osuđeni, iako su uvek bili dostupni snimci napada sa nadzornih kamera.

“Zahtevamo od Tužilaštva i policije da ovaj napad shvate ozbiljno i što pre pronađu počinioca, kao i da preduzmu adekvatne mere kako se ovakvi napadi ne bi ponovili”, ističe se u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh