Region

Vlasnici ubijenog maltezera očajni: Četiri muškaraca tukla staforda, nije ga puštao

Kroz suze se gospođa Nevenka prisjeća jučerašnje borbe za život svoga psića Rija kojeg je napao američki staford.

“Doživjela sam šok, borila sam se s njim…”
“Koji mi je oteo Rija iz ruku jer sam ga nosila u ruci, tu sam se borila s njim nekako ne misleći što se meni može dogoditi”, rekla je za Dnevnik Nove TV vlasnica ubijenog psa Nevenka Vladišković.

“Doživjela sam tako jedan šok. Kako ga je vukao. Ja na jednu, pas na drugu stranu, imala sam samo u glavi da spasim Rija, mog psića.””Nije ga puštao iz čeljusti, dobro da nije napao i ljude”
Borba je trajala 10-ak minuta. Spasa nije bilo.

“4,5 muškaraca ga je tuklo, on nije puštao Rija iz svoje čeljusti. Dobro da nije nekoga od njih napao”, rekao je vlasnik ubijenog psa Franko Vladišković.

Pas pobjegao iz dvorišta, oduzet je vlasniku
Dosad provedenim izvidima utvrđeno je da je pas sam pobjegao iz obližnjeg dvorišta. Policija sada šalje obavijest prema veterinarskoj inspekciji za pokretanje prekršajnog postupka sukladno Zakonu o zaštiti životinja.

“Do daljnjega će biti u skloništu za životinje dok se ne izda rješenje Državnog inspektorata što će biti sa životinjom, vjerojatno će biti proglašena opasnom životinjom. Vlasnici će dobiti rješenje o postupanju”, rekao je Bojan Zidarić, veterinar i voditelj gradskog skloništa za životinje Pula.

S takvom životinjom treba znati. I poštovati zakon. Socijalizacija i školovanje su obvezni i za vlasnika i za psa.

“Dobije od hrvatskog kinološkog saveza potvrdu da je prošao tako jedno školovanje, ali ne samo pas nego i vlasnik. Onda taj vlasnik ustvari s takvim psom uvijek treba imati brnjicu, to je isto zakonska obaveza, i onda može ići među ljude”, rekao je za Novu TV Boris Krizman, ovlaštenik za provođenje testa socijalizacije opasnih pasa,piše Index

“Cijeli svijet nam se preokrenuo. Ne možemo ga vratiti uz sve isprike svijeta, onaj tko je odgovoran neka razmisli kako dalje”
Za neutješne vlasnike – sada je prekasno.

“Rija ne mogu vratiti sve isprike svijeta, cijeli svijet nam se preokrenuo. Ja ću se pomiriti, izgubio sam ga, a onaj tko je odgovoran, neka njegova savjest radi i neka razmisli kako dalje”, rekao je Franko.

Na potezu je veterinarska inspekcija. Psa čeka sterilizacija i socijalizacija, a vlasniku ide kazna zbog necijepljenja psa, dok se ostali elementi još utvrđuju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh