Region

Veliki požar u Osijeku, gori plastika: Dosta kancerogenih tvari

Oko 40 minuta iza ponoći u krugu dvorišta kompanije Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest došlo je do požara.

požar u Osijeku - screenshot

Gori plastična masa i ambalaža, javila je policija.

Požar gasi oko 50 vatrogasaca.

“Stanje je veoma ozbiljno, ovo je požar do sada nezapamćenih razmjera na području Osijeka. Dojava je došla oko 40 minuta iza ponoći. Gori nekoliko hiljada kvadratnih metara uskladištene plastike na otvorenom.

Požar je zahvatio i dio objekta i još nije ugašen.

“Veoma složena operacija je, bilo je dosta zapaljivih plinova i tekućina koji su morali biti izmješteni”, rekao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Dragan Vulin.

“Počeo je puhati vjetar koji nosi dim prema jugu, poslali smo poruku putem sistema da ljudi što manje borave na otvorenom, da ne prozračuju prostorije, da zatvore prostore. Nešto je lošija situacija u naseljima Antunovac i Ivanovac, ali rade se analize, zasad podaci nisu alarmantni. Svi mogu na posao i djeca mogu u školu, ali neka se ne zadržavaju puno vani. Gori plastika, može biti dosta kancerogenih materija u vazduhu, ali vjetar zasad nosi sve južno od Osijeka”, dodao je, pišu Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh