Hrana i piće

Domaći buredžici – starinski recept

Buredžici su varijanta bureka koja ide prema piti od jaja, budući da se preljev radi s jajima. Oni su posebni i po svome obliku, odnosno po tome što se rade na manje komade.

Buredžici su varijanta bureka koja ide prema piti od jaja, budući da se preljev radi s jajima. Oni su posebni i po svome obliku, odnosno po tome što se rade na manje komade.
Sastojci:

600 gr brašna
0,5 kašičice soli za tijesto
400 ml vode
0,5 kg meso
100 ml ulja
0,5 kašičica soli za meso
Sastojci za prelijevanje:
– 2 jaja
– prstohvat soli
– 1 vrhnje / sira / sirnog namaza / jogurta

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović
TRENDING
Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović
Priprema:

Zamijesiti tijesto od pola količine brašna, soli vode. Tijesto treba biti konzistentno i da ga se može oblikovati u dvije loptice. Te ćete loptice prebaciti u ostatak brašna te u njemu lijepo oblikovati, a tijesto će pokupiti brašna koliko još treba da bude čvrsto.

Tijesto neka odstoji 10tak minuta, a vi pripremite smjesu za punjenje. Dobro izmješajte meso i prstohvat soli (oko pola male kašičice). Podijelite okvirno na dva dijela, te za svaki dio tijesta iskoristite pola meso, pišeCover


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh