Region

Plenković: Navijač je ubijen, ali ne može njih 100 biti krivo

Plenković je komentarisao i pritvorene navijače u Grčkoj.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na Trsatu je posjetio marijansko svetište gdje je s ministrom Olegom Butkovićem bio na misnom slavlju, nakon kojeg je komentarisao proglašenje sajamskih dana, čime su brojni gradovi doskočili neradnim danima.

“Reguliranje rada nedjeljom bilo je jedno od naših ključnih izbornih obećanja. S obzirom da je Hrvatska turistička zemlja, našli smo model kojim se dobro balansira i poslovni i prvatni život. Ne bih rekao da su sajamski dani rupe u zakonu. Mi smo o tome razmišljali i to ne predstavlja nikakav problem. Vjerujem da će se naši sugrađani vrlo brzo naviknuti da nedjelju možemo posvetiti sebi i svojoj obitelji”, rekao je, Plenković prenosi, Dnevnik.hr.

Plenković je komentarisao i pritvorene navijače u Grčkoj.

“Oni su optuženi za tri djela: udruživanje u kriminalnu organizaciju, materijalna šteta i nanošenje ozljeda. To su ozbiljna djela, a i navijač je ubijen. Za to ne može biti krivo njih sto. Apeliramo na grčke vlasti da što brže obave postupak i da se velika većina hrvatskih građana deportira u Hrvatsku”, poručio je.

Dodao je da treba imati na umu da je to u rukama grčkih tužitelja i sudova, a ne u rukama izvršne vlasti.

“Kao što su roditelji tih ljudi zamolili Vladu da im pomogne, tako bi možda trebali zamoliti Milanovića da im ne pomaže. Te izjave sigurno neće pomoći našim državljanima”, kaže Plenković.

Poručio je navijačima da od ovakvih slučajeva nema koristi i da se moraju odvojiti od huliganizma.

“Mi smo u nogometnom svijetu velesila. Sigurno nam ovakve stvari ne idu na čast, ali ćemo se angažirati za naše državljane u kakvim god problemima bili. Politiku da im se pomogne treba voditi konstruktivno, a ne kao Milanović, koji vrijeđa grčko pravosuđe. Kako to da roditelji nisu pisali njemu da nekoga nazove?”, upitao je Plenković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh