Region

“IZNENADA JE POČEO DA TONE” Drama u vodama Crne Gore: Potonuo gliser, spašeno devet ljudi!

Izbjegnuta tragedija kod rta Veslo.

Gliser ilustracija

U Crnoj Gori kod rta Veslo u blizini obale poluostrva Luštica danas je potonuo gliser, a svih devet osoba koje su bile na njemu je spašeno.

Prema informacijama koje je dobila Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL), gliser koji vozi izletnike u posetu Plavoj špilji, tamo je počeo da tone iz za sada još nepoznatih razloga, prenele su Vijesti.

Dve ženske osobe sa havarisanog glisera su odmah izvučene iz mora i spasene, a nakon toga su spaseni ostali ljudi.

Prema rečima pomoćnika direktora UPSUL-a za traganje i spašavanje na moru Žarka Lukšića, potonuo je gliser koji je zvanično registrovan na kapacitet od 11 putnika.

U toku je akcija spašavanja glisera, ali njegovo tegljenje do najbližeg adekvatnog mesta na obali gde bi se mogao izvući, trenutno veoma otežavaju veliki talasi i jak vetar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh