Region

Crnoj Gori narednih dana prijete požari zbog visokih temperatura

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP Crne Gore upozorio je sve učesnike u sistemu zaštite i spašavanja da zbog visokih temperatura i opasnosti od požara podignu operativnu spremnost za reagovanje u slučaju potrebe, prenosi RTCG.

Crna Gora

Poziv je, kako u saopštenju navodi MUP, upućen na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS) u cilju pravovremenog i efikasnog djelovanja.

Napominju da će, na osnovu informacija ZHMS, narednih dana, počev od danas, područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem toplog tropskog talasa koji donosi visoke tropske temperature vazduha.

Direktorat za zaštitu i spašavanje upozorava da ta meteorološka situacija može da uslovi požare na otvorenom. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh