Region

Kurti: Istražit ćemo navode o krijumčarenju oružja iz Srbije na Kosovo

Iz KFOR-a je priopćeno danas da nema dokaza o krijumčarenju oružja iz Srbije na Kosovo u vozilima hitne pomoći te njegovom skladištenju u pravoslavnim crkvama, …

… no kosovski premijer Albin Kurti kazao je da će se sastati sa zapovjednikom KFOR-a i o tim navodima tijekom tjedna iznijeti više podataka.

“Znate što smo pronašli u Zvečanu, ratni arsenal. Ili sad imamo taj podatak da se u vozilima hitne pomoći krijumčari oružje. I danas ću imati sastanak s predstavnicima NATO-a o tome. Susrest ću se i sa zapovjednikom KFOR-a i nakon svih ovih sastanaka s našim sigurnosnim institucijama moći ćemo dati svoju konačnu riječ”, kazao je Kurti u srijedu nakon sjednice kosovske Vlade.

Pitanje o tome krijumčari li srpska pravoslavna crkva oružje na Kosovu pokrenuto je nakon izjava predsjednice Odbora za vanjsku politiku u britanskom parlamentu Alicie Kearns koja je rekla da se oružje krijumčari iz Srbije na Kosovo, ambulantnim kolima te skladišti u pravoslavnim crkvama.

KFOR je danas priopćio da “nema dokaza o navodnom krijumčarenju koje se vršilo preko administrativne granice između Kosova i Srbije u vozilima hitne pomoći” te dodao da se događaj koji spominje zastupnica Kearns odnosi na 2022. godinu, kada je Kraljevski fusilijski bataljon bio angažiran na sjeveru Kosova kao podrška misiji KFOR-a.

Istodobno je i ministar obrane Srbije Miloš Vučević, u izjavi za srbijanske medije kazao danas da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) tražila da se ti navodi provjere i da je uvjeren da je to potpuna neistina.

“SPC je uvijek bila stup okupljanja naroda i vrlo često je meta napada svih onih koji ne žele dobro Srbiji. Čut ćete često svašta, od optužbi da se SPC miješa u sve, do optužbi da je specijalni dio terorističke organizacije”, rekao je Vučećević.

Iz Eparhije raško-prizrenske priopćili su kako će tražiti ispriku preko britanskog veleposlanstva u Prištini zbog netočne izjave britanske zastupnice koja, kako tvrde ima ozbiljne posljedice, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh