Region

Sve je farsa, cilj je državna imovina!

Nije primarno važno šta govore Vučić i Dodik o Bosni i Hercegovini sve dok oni koji treba da vode računa o BiH znaju čitati njihove poteze. Situacija u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i na Kosovu povezana je jedinstvenom ideologijom razbijanja sigurnosnog sistema Jugoistočnog krila NATO saveza.

Sve nabrojane države su poligon za destabilizaciju Euroatlantskog svijeta pod čijom suštinskom kontrolom je Zapadni Balkan, ali ne u potpunosti i formalno. U tom vakumu stvara se konstantna napetost koja se koordinira iz Beograda, pod plaštom navodne ugroženosti jednog naroda, čiji lideri ustvari kreiraju sve probleme na Balkanu.

Pored odvlačenja pažnje sa situacije u samom Beogradu gdje stotine hiljada građana Srbije svake sedmice traže smjenu Vučića, dugoročno, krajnji cilj političkog Beograda u Bosni i Hercegovini je odcjepljenje bh. entiteta RS i njegovo pripajanje Srbiji. Na putu do postizanja tog cilja najvažniji i završni korak je rasparčavanje državne imovine Bosne i Hercegovine i njeno preknjižavanje na bh. entitet RS. Zbog toga se ne radi ni o kakvim Dodikovim reakcionim potezima nego dobro osmišljenom planu nadajući se da će u kreiranom haosu ostvariti zacrtano. Sve je farsa, u ovoj fazi cilj je državna imovina, prenosi iges press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh