Region

Majka i sestra dječaka Koste pokušale napustiti Srbiju: Zaustavljene na graničnom prelazu

Majka i sestra dječaka Koste K, koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi ”Vladislav Ribnikar” u Beogradu, pokušale su da odu iz Srbije, ali su zaustavljene na graničnom prelazu Prohor Pčinjski, ka Sjevernoj Makedoniji, saznaje Tanjug.

One su vraćene u Srbiju, prenosi Tanjug.Otac dječaka se nalazi u pritvoru koji je početkom mjeseca produžen za još 30 dana, a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ”teška djela protiv opšte sigurnosti”.

Sumnjiči se da je on obučavao dječaka da puca, kao i da nije obezbijedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja, njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe provjerava da li se u radnjama M.K. majke dječaka, stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Obitelj Koste K. užurbano traži javne bilježnike, ovo je njihov plan: ‘Imaju četiri opcije‘

Srpska je javnost uznemirena nakon što je objavljeno da su roditelji Koste K., koji je u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru ubio devetero učenika i čuvara škole traže javne bilježnike kako bi prodali ili poklonili dio imovine, prenosi Jutarnji.

Majka je dala punomoć odvjetniku kako bi poklonila imovinu ili ju prebacila na rođake, a i otac je iz zatvora tražio posjet javnog bilježnika. Nju su, piše Blic, odbili u svim javnobilježničkim uredima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh