Region

Horor u Dubrovniku: Bosanac (49) osumnjičen da je silovao 20-godišnjakinju

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku saopćilo je kako je danas, 14. juna 2023, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1974.).

Dubrovnik - Nezavisne.com

Ovaj Bosanac je osumnjičen da je počinio kazneno djelo silovanja iz članka 153. stavak 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo krađe iz članka 228. stavak 1. KZ-a.

Kako navode, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 49-godišnjak u večernjim satima 12. juna 2023., na području Dubrovnika, počinio kazneno djelo silovanja na štetu oštećenice (2003.).

Osumnjičeni je i, radi prisvajanja vrjednijih stvari i novca iz njenog novčanika, uzeo njen novčanik s novcem i dvije bankovne kartice.

Sudac istrage nadležnog županijskog suda odredio je rješenjem istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku). prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh