Region

Nabujale vode izazvale štetu u više naselja u Tesliću

Bujični vodotoci izazvali su veću štetu na objektima i imovini u teslićkim naseljima Vlajići, Jasenova, Brezna, Gomjenica i Slatina…

Nabujale vode izazvale štetu u više naselja u Tesliću - srna

Bujični vodotoci izazvali su veću štetu na objektima i imovini u teslićkim naseljima Vlajići, Jasenova, Brezna, Gomjenica i Slatina, a na pojedinim putnim pravcima došlo je do prekida u saobraćaju, rečeno je Srni u opštinskoj Civilnoj zaštiti.

Načelnik Civilne zaštite Dule Borić rekao je da stagniraju vodotoci, koji su juče i sinoć uzrokovali znatnu štetu, kao i da su dežurne službe i mehanizacija cijelu noć radile na otklanjanju štete na putevima i imovini i da je još neprohodan put za Jasenovu.

“Uradićemo danas taj dio”, izjavio je Borić, prije sjednice Štaba za vanredne situacije na kojoj će se sumirati šteta i utvrditi dalji koraci.

Načelnik opštine Milan Miličević je u saopštenju naveo da je uprkos velikom bujičnom talasu iz slivova Velike i Male Usore izbjegnuta šteta u gradskom i prigradskom području zahvaljujući obaloutvrdama i uređenju korita.

Miličević je upozorio da se zbog kontinuiranog nepoštovanja šumskog reda i ostavljanja balvana u vodotocima, potocima i rijekama, stvaraju čepovi i brane na mostovima pa poslije obilnih padavina stvaraju bujične talase koji ruše sve pred sobom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh