Region

Scene nasilja na ulicama kosovskih gradova, reakcija SAD-a

SAD su danas osudile akciju kosovskih vlasti koja je u toku, i čiji je cilj ulazak u zgrade lokalnih samouprava na sjeveru Kosova, te su pozvale na momentalnu obustavu nasilnih poteza.

Kosovo - Reuters

“SAD osuđuju akciju kosovskih vlasti koja je u toku, sa ciljem pristupa zgradama opština na sjeveru Kosova. Današnji nasilni potezi treba odmah da budu obustavljeni”, napisao je na Twitteru američki ambasador u Prištini Jeffrey Hovenier.

Američki ambasador u Beogradu Christopher Hill podijelio je tu Hovenierovu poruku u istom minutu u kojem je objavljena.

Više desetina pripadnika kosovske specijalne policije stiglo je danas džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Sjevernoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a na njihovim ulazima su okupljene desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih opština. U Sjevernoj Mitrovici je bilo sukoba građana i policije.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je predsjednik države Aleksanadar Vučić naredio vojsci podizanje borbene gotovosti na najviši nivo i hitan pokret ka liniji sa Kosovom. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh