Region

DETALJI UŽASA NA EKSKURZIJI: POZNAT UZROK SMRTI MATURANTA IZ HRVATSKE, UČENICI NA PUTU KUĆI, TIJELO OSTALO U PRAGU

Nezapamćena tragedija dogodila se u noći između petka i subote na maturantskoj ekskurziji porečke Srednje škole “Mate Balote” u Pragu.

Policija, Prag - hayat

Hrvatski mediji prenose da je poginuo učenik (17) iz Umaga, ali drugi detalji tragedije koja je zadesila porečke srednjoškolce još nisu poznati. Detalji nesreće biće poznati nakon uviđaja u Pragu.

Profesori i učenici škole iz Poreča su van sebe od šoka.

Ne mogu vam reći što se dogodilo jer nismo dobili nikakav dokument. Ne želim ništa da nagađam. To se dogodilo noćas između 0.30 i 1 sat ujutro. Nisam bio svjedok i ne znam šta se dogodilo. Više ću znati kad dobijem policijski izvještaj – rekao je direktor škole Krešimir Bronić.

Učenici se s profesorima danas vraćaju sa izleta na kome je trebalo da ostanu dan duže. Tijelo nesretnog učenika ostalo je u Pragu dok se ne završi uviđaj i istraga o nesreći.

Mogu samo da zamislim kako im je. Informaciju sam dobila jutros jer je jedna učenica, koja je na izletu, nazvala svoju majku. I od tada smo svi u šoku. Niko tačno ne zna što se dogodilo. Više ćemo znati u ponedjeljak. Pitanje je i hoće li u ponedjeljak zbog ovog tragičnog događaja uopšte biti nastave. Znala sam tog dečka. To je užasna tragedija – poručuju iz škole.

Iz hrvatske vlade su naveli da je uviđaj još u toku i da će više informacija imati kad ambasada u Češkoj dobije službeni izvještaj.

Maturant koji je poginuo u Pragu bio uzoran, nije bio problematičan, a da je posredi nesretni slučaj, pišu hrvatski mediji.

Učenik je prema nezvaničnim informacijama nastradao prilikom pada s visine.

Na školskom putovanju su bili učenici opšte i jezičke gimnazije iz trećih i četvrtih razreda. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh