Region

Brnabić negirala navode opozicije da ima hrvatsko državljanstvo

Srbijanska premijerka Ana Brnabić negirala je danas navode predstavnika srbijanske opozicije da ima hrvatsko državljanstvo i pasoš.

Ana Brnabić - Hayat

– Nikada nisam imala hrvatsko državljanstvo ni hrvatski pasoš, niti sam ga ikada tražila – istaknula je Brnabić.

Brnabić je kazala da Vučić i SNS u predsjedničkoj kampanji, u kojoj su sudjelovali i Zdravko Ponoš, koji ima hrvatski pasoš i Miloš Jovanović, koji ima francusko državljanstvo, to nikada nisu koristili kao sredstvo za političku borbu, dok predstavnici opozicije nisu “počeli iznositi laži i neistine” o tome da i ona ima hrvatski pasoš.

– Neki su u stanju cinkati Vučića i državu recimo zato što smo jedina država koja je sačuvala letove do Moskve i lagati da mi izvozimo oružje Ukrajini – kazala je Brnabić, prenose mediji iz Srbije.

Također srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tvrdi kako Srbija nije prodala nijedan komad oružja i streljiva ni Ukrajini niti Rusiji.

– Čisti smo kao suza – rekao je u nedjelju Vučić u Dohi, gdje je prisustvovao na međunarodnom skupu i to komentarišući tvrdnje da streljivo iz Srbije preko Turske i još nekoliko zemalja završava na ratištima u Ukrajini.

Također i srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je u petak da od početka ruske invazije na Ukrajinu iz Srbije nije izvezeno oružje niti jednoj od strana u sukobu.

To je bilo prvo službeno očitovanje nakon poruke Kremlja kako Moskva prati informacije o mogućnoj opskrbi Ukrajine srbijanskim streljivom, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh