Region

Srbija obilježava Dan državnosti

Srbija obilježava Dan državnosti…

Zastava Srbije - N1info.rs

Srbija obilježava Dan državnosti, ustanovljen u znak sjećanja na dva važna događaja iz istorije koja su se dogodila na Sretenje, 15. februara – Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine, koji predstavlja začetak moderne Srbije.

Povodom Dana državnosti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će u 12.00 časova dodijeliti odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Dodjela odlikovanja biće upriličena u Generalnom sekretarijatu predsjednika Srbije.

Dan državnosti biće obilježen svečanim ceremonijama u Orašcu, na Oplencu, kao i na Avali, najavljeno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

U 11.00 časova kod Spomenika Voždu Karađorđu u Orašcu biće održana državna ceremonija polaganja vijenaca i odavanja počasti u prisustvu predsjednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića.

Planirano je da u 8.00 časova budu položeni vijenci i odata počast na Grobu Neznanog junaka na Avali, kao i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 9.00 časova prisustvuje Sretenjskoj akademiji “Knežev zapis” u Kragujevcu.

Obilježavanju Dana državnosti Srbije prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Republike Srpske Radovan Višković, te vršilac dužnosti ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Siniša Karan, koji je i ministar unutrašnjih poslova, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh