Region

OGLASILA SE RODICA IZ SRBIJE NESTALE ANE VOLŠ: Samo je JEDNO imala da kaže o Brajanu!

Stanovnica Kohaseta kod Bostona, čiji nestanak je prijavljen prošle srijede, nije viđena od ranog jutra prvog dana Nove godine.

Ana Volš - screenshot

Američki istražni organi nastavljaju potragu za nestalom Beograđankom Anom Volš, dok njen suprug Brajan ostaje iza rešetaka zbog sumnje da je obmanuo istražitelje.

Potraga za nestalom majkom troje djece intenzivirana je u Masačusetsu, ali Anina porodica iz Srbije za NBC10 Boston kaže da su svakog dana sve zabrinutiji.

Stanovnica Kohaseta kod Bostona, čiji nestanak je prijavljen prošle srijede, nije viđena od ranog jutra prvog dana Nove godine.

NBC10 Boston telefonom je pozvao Aninu rođaku Elizabetu Jovičić. Ona kaže da se sa Anom posljednji put čula oko nedjelju dana prije nego što je nestala i da se tada činilo da je sa Anom sve u redu.

„Nije govorila loše o Brajanu, niti o odnosu sa njim“, rekla je Jovičić.

Elizabeta Jovičić rekla je i da je imala prilike da se nekoliko puta sretne sa Brajanom kada je par bio u posjeti Srbiji. Kaže i da je njena cijela porodica u šoku zbog saznanja da je on sada iza rešetaka.

„Predivan čovjek, predivan… I prosto ne mogu da vjerujem da bi on to učinio, ako je učinio. Ne znam…“, kaže Jovičić.

Jovičić kaže i da je Anina majka strašno zabrinuta, posebno pošto se nije javila kada je kćerka pozvala oko ponoći za Novu godinu, a da su za cijelu porodicu nadrealne scene potrage za nestalom ženom koje pune naslovne strane medija u Srbiji, ali i u svijetu, piše N1.

„Ona je zvala svoju mamu, njenu sestru i prijateljicu. Niko se nije odazvao na pozive i onda je samo nestala“, kaže Jovičić.

Porodica ističe i da sa nestrpljenjem očekuje više odgovora na pitanja o ovom slučaju. Vlasti u srijedu nisu saopštile nove informacije, ali su navele da obrađuju sve dokaze koje su istražioci prikupili.

Podsjećamo, istražni organi pronašli su krv i nož u podrumu kuće u kojoj je par živio. Izvori za NBC10 Boston prenose da su na deponiji u mjestu Pibodi pronađeni testera i krvavi peškiri.

„Proces utvrđivanja DNK je veoma, veoma osjetljiv“, rekla je dr Robin Koton.

Koton, koja predaje forenzičku DNK analizu na bostonskom univerzitetu, kaže da su nakon Aninog nestanka, istražitelji vjerovatno uzeli uzorke sa četkice za zube ili četke za kosu. Oni sada te uzorke moraju da uporede sa prikupjenim dokazima.

„Nema koristi od žurbe u ovom trenutku. Neophodno je da rezultati analiza budu vjerodostojni“, ističe Koton.

Ona je dodala da iako je dosta potencijalnih dokaza nađeno u smeću, vremenski uslovi dota mogu da pomognu.

„Veoma je hladno. Moguće je da nisu puno oštećeni. Da je 40 stepeni usred ljeta, bila bi drugačija priča“, kaže, piše N1..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh