Region

DA NISAM UBIO SINA, UBIO BI ON MENE: SRAMNA ODBRANA MUŠKARCA IZ OKOLINE PARAĆINA, OVAKO SE PRAVDAO POSLIJE UŽASNOG ZLOČINA

Muškarac Ž. B. (55) iz sela kod Paraćina koji je uhapšen zbog sumnje da je u subotu brutalno ubio sina A. B. (26), danas se u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini branio šutnjom.

ubistvo - Hayat

Paraćinac je u subotu, podsjetimo, pozvao policiju i prijavio da je ispred kapije porodične kuće ubio svog sina, a pretpostavlja se da je motiv jezivog zločina bila svađa oca i sina oko imovine koju je sin čuvao i održavao, dok je otac navodno htio da je rasproda.

Osumnjičeni Ž. B. se na današnjem saslušanju u tužilaštvu branio šutnjom, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da se ne izjašnjava o krivičnom djelu koje mu se stavlja na teret – kaže izvor iz istrage i dodaje da je predložen pritvor do 30 dana:

Osumnjičenom je predložen pritvor u trajanju do 30 dana da ne bi uticao na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Sagovornik Kurira kaže i da je Ž. B. poslije hapšenja, na saslušanju u policiji detaljno ispričao šta se kobnog jutra desilo, ali je kasnije odlučio da promijeni svoju odbranu i da u tužilaštvu ne govori o zločinu.

Naime, Ž. B. je nakon zločina za koji je osumnjičen, pozvao policiju i sam se prijavio. Tada im je u prisustvu advokata po službenoj dužnosti detaljno ispričao šta se dogodilo kobnog dana i kako je zapravo ubio sina – kaže sagovornik i nastavlja:

Tada je Ž. B. navodno rekao da je sina ubio u samoodbrani. “On je htio mene da ubije, da to nisam uradio, zaklao bi on mene”, navodno je rekao. Uhapšeni je potom detaljno opisao šta se zbilo na porodičnom imanju.

Kako navodi izvor upoznat sa slučajem, Ž. B. je nakon tog saslušanja ostao bez advokata, jer mu je on otkazao punomoćje, ali mu je potom dodijeljen novi, takođe, po službenoj dužnosti.

Ž. B. se tereti za krivično djelo teško ubistvo.

Podsjetimo, komšije ove porodice ranije su rekle da njihovi problemi traju godinama, a sin je već prijavljivao oca za nasilje, kao i otac sina za prijetnje.

Policija je više puta reagovala i slučaj prosljeđivala nadležnim tužilaštvima, gdje su bile sprovedene mjere zabrane prilaska – pričaju komšije iz praćinskog sela i dodaju da je Ž. B., navodno, bio nasilan i prema svom ocu, a mladićevom dedi, koji je prošle godine preminuo, a svu imovinu prepisao je unuku. prenosi Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh