Region

Šale na društvenim mrežama nakon Vučićevih izjava: ‘Srbi nikada bliže medalji…’

Let hrvatskih reprezentativaca iz Katara za Zagreb bio je najpraćeniji jučer na Flightradaru u regionu.

No, nekog je šaljivca inspirirao je na duhoviti meme u kojem se našalio s ranim ispadanjem reprezentacije Srbije i srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koji se munjevito širi društvenim mrežama.

Izabranici Srbije turnir u Kataru završili su već u grupnoj fazi, a predsjednik Srbije je uoči početka izjavio kako bi želio utakmicu s Hrvatskom, rekavši da su hrvatski nogometaši majstori, ali da je reprezentacija Srbije bolja.

Nakon što je Hrvatska ispala u polufinalu protiv Argentine (0:3), Vučić je rekao da je navijao za Gaučose, a da će u utakmici za treće mjesto navijati za Maroko.

“U finalu ne znam za koga ću navijati, ali znam za koga ću u utakmici za treće mjesto – Maroko. To su naša braća koja nikada neće priznati nezavisno Kosovo, oni imaju probleme sa Zapadnom Saharom. Vi ćete reći cijeli Novi Pazar navija za Maroko jer su muslimani, pa što? To su naša braća i prijatelji”, rekao je između ostalog Vučić.

No, bronzanu medalju su na kraju uzeli Vatreni, a šaljivdžija s početka teksta je preko screenshota aviona Vatrenih iznad Srbije napisao ‘Srbi nikad bliži medalji”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh