Region

Sahranjen mali David: Bijeli kovčeg i dva plava balona – sada ga više ništa ne boli

Mali David Petrović, dječak koji se lavovski borio sa leukemijom i preminuo u bolnici u Turskoj, sahranjen je danas u Svilajncu.

Sahrana malom Davidu - Dijasporainfo.net/

U bijelom kovčegu, uz dva plava balona koja su se vinula u nebo, mališan je ispraćen na vječni počinak.

Majka i otac, sa njegovom petogodišnjom sestricom, ostali su nijemi u bolu, opraštajući se zauvijek od voljenog sina.

Kako nam je njegov otac kratko rekao, sahranu je platio čovek velikog srca, čitalac, nakon teksta koji smo objavili. I želio je da ostane anoniman.

Podsjetimo, privatnim avionom, koji je obezbjedila Vlada Srbije, u saradnji sa srbijanskom ambasadom u Turskoj, u Srbiju je stiglo je tijelo malog Davida, u pratnji majke, mlađe sestre i dede. Na aerodromu ih je sačekao neutješni otac, koji je umjesto slavlja za ozdravljenje dečaka, kojem se nadao kada je mališan otišao u Tursku, sada pipremio sahranu.

– Da nam nije pomogla ambasada, ne znam šta bi bilo. O dugu koji su naveli iz bolnice, još ništa ne znam. Fondaciji “Budi human”, nismo dali saglasnost da uplate dio koji je trenutno na računu, dok ljudi iz ambasade ne izvrše sve provjere i ne uvjere se da su troškovi realni, ali i da je tako, njihov odnos prema nama poslije Davidove smrti, ne može se opravdati nikakvim parama – kroz suze je ispričao Danijel otac malog Davida, piše Dijasporainfo.net.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh