Politika

Konaković se oglasio o slučaju Selme Bajrami

Elmedin Konaković, ministar inostranih poslova BiH, u okviru press konferencije povodom prve godine mandata, komentarisao je nedolazak premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, ali i zabranu ulaska Selme Bajrami u Srbiju.

“Neprimjereno je da Plenković ne ode u instituciju BiH, kao što je neprimjereno da Komšić nazove Plenkovića Putinom”, kazao je Konaković novinarima u Sarajevu.

Takođe, komentarišući zabranu ulaska Selme Bajrami u Srbiju, rekao je da to što se radi u Srbiji je crna rupa.

“Pozivam Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića da se oglase. Da li je ovo vlastiti stav države ili ne mogu kontrolisati sigurnosne sisteme. Ponosimo se svojom demokratijom i nećemo uzvraćati istom mjerom. Mi to ne radimo, sloboda govora je zagarantovana, kao i iskazivanje mišljenja”, kazao je Konaković, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh