Politika

Dodik: Ako EU prihvati nametanje, evropski put BiH je završen

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik komentarisao je najave o nametanju Izbornog zakona u režiji visokog predstavnika Christiana Schmidta, rekavši kakve će to imati posljedice.

Milorad Dodik - Twitter

“Ne može EU od BiH tražiti demokratske standarde, a aplaudirati kolonijalnom statusu”.

Poručio je ovo predsjednik RS Milorad Dodik. Dodao je da će “stav EU prema namjeri Schmidta da nametne Izborni zakon pokazati kako tretiraju BiH.”

– Ako prihvate nametanje, znači da je evropski put završen i da BiH postaje crna rupa na karti Evrope. Ako prihvate da je u BiH normalno ono što kod njih niko ne smije ni da pomisli, jasno će poručiti da “BiH nije država, već eksperiment”, navodi Dodik.

Dodaje da je EU organizacija suverenih država i da u njima za eksperimente nema mjesta.

– Nego, sve vrijeme razmišljam, čemu tolika žurba?! Neka je teška nužda, ili su neke velike pare, poručuje Dodik, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh