Politika

DODIK OTKRIO “NOVE PLANOVE” ZA MURHYJA: “Čim se pojavi zasviraće sirene za uzbunu…”

Predsjednik RS-a Milorad Dodik govorio je za banjalučki portal Banjaluka.net te ponovo vrijeđao međunarodne zavničnike u našoj zemlji.

On je kazao da “više niko ne vjeruje u BiH, osim ‘nekoliko plaćenika’, kao što su američki ambasador Michael Murphy, Christian Schmidt”, kojeg institucije RS ne priznaju za visokog predstavnika.

Kao što su nekada, kazao je Dodik, platili Paddyja Ashdowna, što su mu dozvolili da kupi za 100.000 KM kuću na Jablaničkom jezeru od muslimana, a kad je odlazio tim istim muslimanima prodato je za tri miliona KM“.

“Vidjećete kada prođe vrijeme da će se za onim Murphyjem vući repovi novca koji je uzeo odavde, bar tako pretpostavljam, a Schmidt lopatama pokušava da sebi obezbijedi neki novac i spreman je da to uradi. Mi ga ne uvažavamo pa mu ne dajemo ništa, uvažavaju ga muslimani pa odatle vjerovatno crpi novac. Mi smo uvijek jasni, u Srpskoj nema ništa nejasno”, rekao je Dodik.

Na pitanje gdje je RS danas na međunarodnom planu i da li je došlo vrijeme da bude samostalna, Dodik je kazao da su “jadni oni koji nemaju ambicije”.

Kakav bi, dodaje on, bila njegova uloga da je “neki predsjednik koji čeka da mu prođe mandat”.

“Da se izvozam autima, avionima. Sve mi to na vrh glave stoji. Ako ne stavljate ciljeve koji su ispred vas pa trčite za njima, onda je besmisleno. Uvjeren sam da BiH nema šanse, da je to planetarni promašaj i da u tom pogledu nema nikakve šanse da ona opstane”, tvrdi Dodik.

On kaže da na današnji dan više ima šanse bivša Jugoslavija nego ova BiH. Dodik kaže da će američki ambasador u BiH, Michael Murphy otići “na groblje političke historije”.

“U Srpskoj ti kao ambasador treba da razgovaraš s onima koji su predstavnici naroda, a ti predstavnici neće s tobom da razgovaraju. E, to je tvoj poraz i neuspjeh. Kad se pojavi Murphy, to je opšte zlo i mi ćemo uvesti da, kao što 15. u mjesecu, kada su probne sirene za uzbunu, čim se pojavi ta smlata koja se zove Murphy, sve sirene sviraju na uzbunu u Srpskoj”, istakao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh