Politika

Sutra komemoracija i dženaza Berizu Belkiću

Povodom smrti bivšeg člana Predsjedništva BiH, poslanika i člana Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Beriza Belkića,…

Beriz Belkić - press

…u organizaciji Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine BiH sutra će se održati komemorativna sjednica u 11.00 sati, u Velikoj sali zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Dženaza će se obaviti istog dana u 17.00 sati na gradskom groblju Lav.

Beriz Belkić je rođen 8. septembra 1946. godine u Sarajevu.

Diplomirao je 1989. na Ekonomskom fakultetu. Priključio se Stranci za BiH po 1996. godine, četiri godine poslije postao je potpredsjednik, a od 2012. je bio predsjednik Političkog savjeta.

Tokom svoje karijere je bio na rukovodećim pozicijama u Domu mladih Skenderija i Saobraćajnom školskom centru. Bio je angažovan kao sekretar u SUP-u Ilidža, i načelnik jednog od odjeljenja.

Belkić je od 1996. bio ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, a potom od 1998. i premijer Vlade Kantona Sarajevo. Osam mjeseci tokom 2002. godine bio je i član Predsjedništva BiH.

Na općim izborima 2000. godine izabran je za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a svoj mandat u ovom tijelu nastavlja i nakon izbora 2006. i 2010. godine.

Živio je u Sarajevu sa suprugom Azrom, sa kojom ima sina Admira.

Prije nekoliko godina se povukao iz politike i nije se pojavljivao u javnom životu, a mir je pronašao u poljoprivredi na svom imanju u Prači, piše Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh