Politika

Udruženje žrtava i svjedoka genocida traže od Sanje Vlaisavljević da podnese ostavku

Udruženje žrtava i svjedoka genocida uputilo je pismo federalnoj ministrici kulture i sporta Sanji Vlaisavljević.

Sanja Vlaisavljević - Vlada Federacije

Pismo prenosimo u cjelosti:

– Poštovana ministrice, obraćamo Vam se ispred Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja žrtava rata, 16. april Ahmići, te Vas pozivamo da dostojanstveno podnesete ostavku na mjesto ministrice u Vladi Federacije BiH i da prestanete glumiti žrtvu u javnosti.

Revolt javnosti izazvali ste sami, koristeći položaj ministrice, te javno zahtijevajući, kako ste u emisiji N1 televizije rekli, rehabilitaciju za presuđene ratne zločince. Pozivate se uopćeno na međunarodne norme, ne konkretizirajući tačno koje, jer takve u međunarodnom pravu i ne postoje kada je u pitanju rehabilitacija ratnih zločinaca, osim onih za koje se utvrdi da su neopravdano osuđeni, na što Vi očito aludirate kada su u pitanju Dario Kordić i njemu slični.

Poštovana ministrice, pozivamo Vas da dostojanstveno podnesete ostavku na mjesto ministrice kulture i sporta FBiH i poštedite sebe i nas daljnjih maltretiranja i ponižavanja. Neko ko javno poziva na rehabilitaciju presuđenih raznih zločinaca ne zaslužuje da obnaša funkciju koja donosi ogromne privilegije u društvu.

Lijep pozdrav – navodi se u pismu, prenosi Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh