Politika

Kolegij danas o terminu održavanja posebne sjednice NSRS

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) trebalo bi danas u Banjaluci da utvrdi termin i prijedlog dnevnog reda šeste posebne skupštinske sjednice.

Narodna skupština bh. entiteta RS - 20minuta.net

Predstavnici parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske potpisali su juče u Banjaluci plan o postupcima djelovanja organa i predstavnika Republike Srpske u institucijama Bosne i Hercegovine o zaštiti imovine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sa liderima političkih partija potpisao plan djelovanja o zaštiti imovine Republike Srpske kojim se, kako je naveo, odražava poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava.

Dodik je rekao da bi sutra trebalo da bude održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske kako bi bi sudija iz reda srpskog naroda u Ustavnom sudu BiH bio pozvan da podnese ostavku, odnosno da ne učestvuje u radu ovog suda. Dodao je da Srbi neće biti u ovoj instituciji i da će na taj način delegitimisati Ustavni sud BiH.

Početak sjednice zakazan je za 11 sati, piše SRNA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh