Politika

Brnabić: BiH da pristupi ‘Otvorenom Balkanu’

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas u Beogradu ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da razmotri pristupanje BiH inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Ana Brnabić - Hayat

Brnabić je na današnjem sastanku sa Konakovićem istakla da bi članstvo BiH u regionalnoj inicijativi koju su formirale Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija doprinijelo jačanju ekonomske saradnje i napretku svih građana regiona, saopšteno je iz pres-službe Vlade Srbije.

Ona je ocijenila da su dobri ekonomski odnosi Srbije i BiH, ali da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblastima infrastrukture i energetike koje imaju posebno veliki potencijal za partnerstvo.

Brnabić je čestitala Konakoviću na tome što je BiH dobila status kandidata za članstvo u EU, ukazujući da je to dobar signal za čitav region i da je Srbija spremna da BiH pruži neophodnu pomoć na tom putu.

Konaković je rekao da Srbija i BiH treba da dostignu pun potencijal ekonomske saradnje, ističući da je to ključ napretka i ostanka stanovništva u regionu, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh