Politika

Dodik: Nećemo dozvoliti da nam neko uzme našu imovinu

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da je ponosan na sve ono što je RS danas i srećan što se i ove godine dostojanstveno i svečano obilježava najvažniji dan za sve koji istinski vole RS.

Milorad Dodik - Radiosarajevo

Dodik je istakao da je ponosan i na srpski narod kada vidi koliko voli svoju zemlju.

“Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vjera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sjećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

Dodik je naveo da će obilježavanje Dana Republike početi danas polaganjem vijenaca palim borcima, zatim dodjelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečanom akademijom.

“S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu”, dodao je Dodik.

Predsjednik RS istakao je da ga posebno raduje to što će ove godine početi još jedna lijepa praksa – dodjela zlatnika bebama rođenim na dan rođenja najvoljenije Republike.

“Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osjete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara”, dodao je Dodik.

Predsjednik RS navodi da su proteklu sedmicu obilježili dani slavlja i okupljanja i da je zajedno sa članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao prijemu povodom Božića, koji tradicionalno organizuje NJegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, a potom i večernjem bogosluženju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.

Badnji dan i Božić Dodik je proslavio u društvu porodice.

Dodik je naveo da je radost slavlja Božića pomutila strašna vijest o monstruoznom napadu na srpsku djecu na Kosmetu, koja je potresla sve u Republici Srpskoj.

“Republika Srpska je uz Miloša i Stefana, i sve naše ljude na Kosmetu”, poručio je Dodik.

Prošle sedmice, kako je naveo, održani su i razgovori sa predstavnicima “osmorke”.

“Jasno smo poručili da želimo da se odblokiraju procesi u BiH, ali i ponovili da to ne znači da ćemo odustati od svojih prava te da nećemo dozvoliti da nam neko uzme našu imovinu”, dodao je Dodik, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh