Politika

Bećirović pričao s Murphyem. Ambasador SAD očekuje da će nove većine izvući zemlju iz stagnacije

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyem.

Bećirović pričao s Murphyem

Tom prilikom razgovarano je o nizu vanjskopolitičkih i unutrašnjopolitičkih pitanja.

Na sastanku je, između ostalog, razgovorano o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine. Poseban akcent je stavljen na važnost inteziviranja reformskih procesa u Bosni i Hercegovini, piše  Raport.ba.

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je kako Bosna i Hercegovina cijeni dosadašnju podršku SAD, kao i neophodnost međunarodnog prisustva u državi, prvenstveno EUFOR Misije ALTHEA.

Također, ocijenio je važnom pomoć Ministarstva odbrane i institucija SAD-a Oružanim snagama BiH.

Tokom susreta su razmijenjene informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ambasador Murphy izrazio je očekivanje da će se nove parlamentarne većine na svim nivoima vlasti, nakon dužeg zastoja, okrenuti ka ubrzanijem provođenju reformi, koje će pokrenuti zemlju iz stagnacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh