Crna hronika

Vlasniku hotela “Jablanica” 10 mjeseci za premlaćivanje radnice

Amir Džafić (44) iz Jablanice, vlasnik istoimenog hotela, osuđen je na 10 mjeseci zatvora po optužnici koja ga tereti da je premlatio radnicu Enisu Klepo (28).

Sudski čekić - N24.ba

Glavni pretres je, podsjetimo, bio zakazan za 27. novembar, ali je otkazan zbog bolesti optuženog, koji se mjesec ranije izjasnio da nije kriv.

Međutim, u srijedu, nakon što je Mediha Balić, tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područne kancelarije u Konjicu, pročitala optužnicu, dogodio se obrt – advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića, kazao je da njegov klijent priznaje krivicu.

“Moj klijent se duboko kaje i ovaj proces je do sada već proizveo mnogo posljedica u njegovom zdravstvenom, društvenom i poslovnom pogledu”, rekao je Karalić.

Nada Dalipagić, advokat Enise Klepo, rekla je u srijedu da se nada da će ovaj slučaj imati jednu opšti prevenciju.

“Nadam se da će ovo biti ne opomena samo njemu da ne čini kaznena djela nego i jedna opća prevencija za počinjenje ovakvih mogu da kažem užasnih kaznenih djela”, rekla je Dalipagićeva, a i Klepo je takođe navela da očekuje da će ovo biti opomena za ubuduće.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, u optužnici se navodi da je Džafić 1. avgusta oko 21.30 došao u hol hotela, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila Klepo, i to nakon kraće prepirke Enise sa direktoricom hotela I.Dž., inače Džafićevom suprugom, oko isplate plate, davanja otkaza i drugih problema.

On je, ističe se, stigao na poziv supruge. Kako ga terete, odmah je krenuo ka Enisi tjerajući je iz objekta, pa ju je rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući je šakom po glavi, licu i očima.

U tome ga je, dodaje se, pokušala spriječiti radnica hotela S.N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo.

“Potom je nastavio udarati i gurati Enisu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je ona sjela na stepenice, a potom i napustila hotel”, ističe se u optužnici.

Nakon toga je, dodaje se, otišla u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar, gdje je i hospitalizovana i gdje su joj konstatovane teške povrede u vidu otoka i krvnog podliva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prelom lijeve očne šupljine bez pomaka.

Iz Tužilaštva su ranije saopštili da je, po odluci glavnog tužioca, ovaj predmet imao prioritet u radu Tužilaštva, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh