Crna hronika

Serijski provalnik iz BiH uhapšen u Španiji, sudit će mu se u Njemačkoj

Državljanin Bosne i Hercegovine (48) odgovarat će pred Okružnim sudom u Hehingenu zbog niza provalnih krađa koje su se desile tokom prošle godine u Njemačkoj, a za koje se upravo on tereti.

Provalnik - Fena

Naime, kako stoji u optužnici, on se tereti za izrazito nasilne krađe, jer je tokom istih koristio vatreno oružje. Posljednja krađa za koju je osumnjičen je obijanje marketa u blizini Štrasberga, 27. novembra, 2022. godine.

U međuvremenu je pobjegao iz zemlje i bio je nedostupan njemačkim vlastima, koje su raspisale međunarodnu potjernicu za njim. Njega je prije nekoliko mjeseci otkrila španska policija i uhapsila nakon čega je izručen Njemačkoj, gdje se i dalje nalazi u pritvoru.

Kako mediji prenose, riječ je o profesionalnom, serijskom provalniku koji je djelovao zajedno sa svoja dva saučesnika. Sve njegove pljačke bile su prilično brutalne, a tokom nekih od njih snimljen je na nadzornim kamerama.

Uglavnom su tokom svake provale imali istu šemu: kako bi izbjegli pomenute nadzorne kamere, u objekte su uglavnom provaljivali preko krova.

Inače, njegovi saučesnici su uhapšeni još u maju mjesecu i već su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh