Crna hronika

Krišto nakon ubistva tri osobe u Gradačcu: Hitno se posvetiti institucionalnom sprečavanju nasilja

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (HDZ) izrazila je saučešće porodicama danas ubijenih osoba u Gradačcu. Pozvala je na institucionalno sprečavanje nasilja nad ženama.

Borjana Krišto - Twitter

Krišto se oglasila nakon što je Nermin Sulejmanović, koji je od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, ubio nevjenčanu suprugu, jednog muškarca i njegovog sina. Kako su saopćili nadležni, ranio je tri osobe.

“Šokirana sam današnjim događajima u Gradačcu i brutalnošću samog nasilja. Moje misli su s porodicama ubijenih i lokalnom zajednicom. Uime Vijeća ministara i lično izražavam duboko saučešće i saosjećanje s boli i patnjama porodica ubijenih i ranjenih. Sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici su teme kojima se sve institucije u Bosni i Hercegovini moraju hitno i aktivno posvetiti”, poručila je Krišto.

Sulejmanović je sam čin ubistva uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram, a nakon toga se dao u bjekstvo. Tokom bjekstva imao je još jedan prijenos uživo na Instagramu, ispričavši kako je izvršio ubistva. Nakon toga je pred policajcima izvršio samoubistvo.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić (SDP) je izjavio da poslije ovoga ostaje pitanje kako spriječiti ovakve stvari. Pozvao je na to da se ulože maksimalni napori u institucionalnoj borbi protiv nasilja i kriminala. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh