Crna hronika

Trajkovski je radio na uspostavi mira i širenju ljubavi

Na Matića brdu između Mostara i Stoca danas je obilježena 19. godišnjica smrti Borisa Trajkovskog, bivšeg predsjednika Sjeverne Makedonije, koji je na ovom lokalitetu tragično izgubio život u avionskoj nesreći. Cvijeće na mjestu pogibije položile su između ostalih i delegacije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Sjeverne Makedonije. U ime Vijeća ministara obilježavanju je prisustvovao ministar sigurnosti Nenad Nešić.

godišnjica pogibije Trajkovskog / PR _HABER.BA

– Želim podsjetiti da je gospodin Trajkovski bio prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda. Čovjek koji je želio dobro svojoj zemlji, ali i cijelom regionu. Svoj radni vijek kao predsjednik Sjeverne Makedonije posvetio je širenju prijateljstva u regionu. Prijateljstvo između Bosne i Hercegovine traje i trajat će zauvijek. Želimo da mu se osim obilježavanja danas i zahvalimo, izjavio je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Godišnjica / PR -HABER.BA

U ime Vlade Sjeverne Makedonije na Matića brdu pojavio se također ministar sigurnosti – Oliver Spasovski, koji je također istaknuo prijateljstvo dviju zemalja, koje se kako je rekao, između ostalog vidi i svake godine na obilježavanju stradanja Trajkovskog. Prisjetio se i članova posade, koji su također stradali zajedno s njim.

Zastava BiH I Sjeverne Makedonije / PR-HABER.BA

– Oni su nesretno stradali na ovom mjestu. Kao i svake godine imamo i ovog puta podršku bratske Bosne i Hercegovine da se prisjetimo svega što je Trajkovski napravio. Bio je čovjek univerzalnih vrijednosti koji je radio na miru i ljubavi ne samo za svoju, već i za sve zemlje u regionu. Posebno hvala kolegi nenadu Nešiću i prijateljima iz Bosne i Hercegovine i Grada Mostara koji ga se zajedno sa nama prisjećaju, i njega, kao i njegovih saradnika. Hvala i vama što ste ovdje i što prenosite naše poruke, izjavio je Spasovski.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh