Crna hronika

Potvrđena optužnica za ubistvo sarajevskih policajaca

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Save Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića koji se terete za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje.

Adis Šehović i Davor Vujinović - N1

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ih tereti da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4 sata i 20 minuta, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu. Policijski službenici su ubijeni, tako što je Adis Šehović od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je nekoliko sati nakon podlegao povredama.

Ostvarena je saradnja sa EUROPOL-om i NTERPOL-om i sa nadležnim organima sedam država i to: SAD, Francuskom, Njemačkom, Crnom Gorom, Srbijom, Hrvatskom i Kanadom. Neki dokazi su protkrijepljeni i podacima iz aplikacija Sky i Anom koje je pribavilo ovo tužilaštvo putem međunarodne pravne pomoći, tačnije, pravosudnih organa SAD-a i Francuske. Optužnica ima više od 400 dokaza, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh